Blog posts Wynant-Broekaert

Moeiteloos minderen met plastic 23/09/2021

3 makkelijke manieren om dat te doen.

Als je met kleine dingen je steentje zou kunnen bijdragen aan een beter milieu, zou je dat dan doen? We laten je kennismaken met 3 fijne alternatieven om de stroom plastic sterk te verminderen. Misschien ontdek je iets nieuws of stel je vast dat je gewoon erg goed bezig bent.

you want it

Fan van de filterkan
De filterkan geeft een nieuw imago aan het drinken van kraantjeswater. De vooroordelen over kraanwater slaan nergens op. Het moet zowat het meest gecontroleerde water zijn en het is ook stukken goedkoper dan flessenwater met dure namen. De Brita filterkan vind je in veel huishoudens terug. Water uit de kraan is best cool en hip en dat mag het nog jaren blijven. Ken je ook het grote gezinsmodel? Kunnen de kids makkelijk zelf tappen. En als het om water gaat, hoeven ze dat nooit te vragen.

Ga bruisend door het leven
Bruiswatertoestellen zoals de Sodastream zijn razend trendy. Een druk op de knop en je tovert kraanwater tot spuitwater om. De smaakjes kun je trouwens best vervangen door een scheutje van je favoriete frisdrank. Aan de smaak zal het niet liggen en de hoeveelheid suiker die je binnenkrijgt scheelt dag en nacht. Ken je de Carbonator van Aarke?  Klinkt als een film met Schwarzenegger uit de jaren ’80 en is minstens even indrukwekkend. Dit toestel is een knap designvoorwerp dat tegelijk gemaakt is om te blijven meegaan. Met de carbonator spaar je meer uit dan plastic flessen. Leuke extra, de carbonator is perfect compatibel met de CO2-cilinders van alle grote merken.

Coole kids geven het voorbeeld
Op de meeste scholen is het ondertussen verplicht, de herbruikbare drinkfles. Bij Brita denken ze ook aan de actieve mensen, de schoolgaande jeugd en al wie ondertussen de gewoonte heeft om een milieuvriendelijke fles water met zich mee te nemen. Een fles voor onderweg met dezelfde filterende voordelen van de Brita-kan.  En omdat zo’n kan ook gewoon erg onhandig is onderweg. De Active-fles dus, gaat met je mee van school tot sportclub, van werk tot wandeling. Spoel je fles regelmatig goed uit en vervang na zowat 60 liter -een week of 4, 5- het filtertje. Handig, duurzaam en gezond.

Bij Wynant-Broekaert kiezen we bewust voor kwaliteit en kiezen we bewust. Omdat we daar niet alleen de planeet een dienst mee bewijzen.

Vragen?Contacteer ons

Nood aan advies? Audio beleven? TV voelen? Dienst-na-verkoop?
Laat ons iets weten. Ons team staat voor je klaar. You want it, we have it!

Site by Branderij