Blog posts Wynant-Broekaert

Altijd de beste wifi bij je thuis? 19/05/2021

We vergroten je bereik en verkleinen het geklaag.

Thuiswerken, kinderen of studenten in huis die naast afstandsleren ook graag overal in huis Netflix kijken en gamen. Muziek en films streamen zonder haperingen, van de mancave in de kelder tot de zolder en liefst ook tot het einde van de tuin. We vragen veel van ons wifinetwerk en het werkt niet altijd zoals we willen. Deze blog vertelt je hoe je je wifibereik kunt vergroten en het geklaag van je huisgenoten kunt verkleinen.

wifi wynant broekaert

Wifi bereik vergroten
Veel mensen plaatsen hun modem liefst van al uit het zicht. De kelder, zolder of een kastje uit het zicht, daar waar de kabel het huis binnenkomt. Leuk dat die uit het zicht staat, maar in een uithoek van je woning, ga je het maximale bereik al sterk beïnvloeden. Een centraal punt in je woning zal het wifi signaal het best verspreiden en zo het grootste bereik hebben.
 
Wifi zonder problemen
Mocht je wifi signaal geen obstakels tegenkomen, dan draagt het moeiteloos tientallen meters ver. Helaas gebeurt het vaak dat het signaal in huis amper 2 kamers ver raakt. 
Hoe dat komt? Een huis vol meubels en spullen houdt al heel wat van het signaal tegen.
Glas snijdt het wifi signaal af met een schaar. Moet het signaal door je veranda naar de tuin, dan weet je nu misschien waarom dat zo moeilijk gaat.
De muren in je woning en zeker beton blokkeren je wifisignaal. Een perfect geïsoleerde woning houdt dan wel de koude buiten, het heeft een slechte invloed op het bereik van de wifi. 
wynant-broekaert wifi problemen oplossen
Je wifi problemen eindelijk oplossen?
Zet de eerste stap.

Alles op wifi?
Hoe meer toestellen op je wifi netwerk zijn aangesloten, hoe minder vlot het zal werken. Wil je trouwens je pc of tv zonder haperen online hebben en houden, dan is een kabelverbinding nog altijd de beste oplossing. Door tv’s en computers met een kabel op het internet te verbinden, is er meer “wifi ruimte” vrij voor tablets, smartphones …
 
Overal easy access?
Overal in je huis ethernetaansluitingen voorzien, zodat je makkelijk een access point op je wifinetwerk kan aansluiten. Niet iedereen zal daarom aan het verbouwen slaan of een nieuwbouwwoning optrekken, natuurlijk. Door onze ervaring en kennis van zaken, zijn we echter goed geplaatst om samen met jou de beste oplossing te voorzien waarbij geen extreme make-over van je woning nodig is. En voor de prijs moet je het niet laten. Al zeker niet wanneer je geen jengelende kinderen meer rond je oren hebt. 
 
Perfect werkende wifi? You want it, we have it.
 
Draadloos en naadloos wifi nodig?
Klik hier.

 

Vragen?Contacteer ons

Nood aan advies? Audio beleven? TV voelen? Dienst-na-verkoop?
Laat ons iets weten. Ons team staat voor je klaar. You want it, we have it!

Site by Branderij